Nastavak suradnje mStarta i ZIP-a uz novi akceleratorski program

Nastavak suradnje mStarta i ZIP-a uz novi akceleratorski program

Startupovima dostupne investicije u iznosu do 100.000 kn

 Na jučer održanom prezentacijskom Demo dayu osme generacije startupa Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), Mate Krpan, predsjednik uprave mStarta, najavio je proširenje suradnje i početak novog akceleratorskog programa.

Nastavak suradnje mStarta i ZIP-a uz novi akceleratorski program
Nastavak suradnje mStarta i ZIP-a uz novi akceleratorski program

 

Agrokor, u čijem sastavu posluje i mStart, od svog osnutka kontinuirano surađuje s akademskom zajednicom – kako s nastavnim osobljem tako i sa studentima koji su pokazali vrhunske rezultate i poduzetnički duh –  te smo potaknuti time odlučili otići korak dalje. Posebno smo ponosni na našu suradnju sa ZIP-om, koji se u protekle 3 godine etablirao kao najbolji startup inkubator u regiji. Upravo zato ove godine odlučili smo se i za dodatan iskorak u ovoj suradnji, pokretanjem akceleratorskog programa namijenjenog startupovima. I velike kompanije i startupovi imaju svoje prednosti i izazove u razvoju vlastitog poslovanja, a mi vjerujemo da upravo suradnjom kroz naš akceleratorski program možemo postići kvalitetne i značajne sinergijske učinke.  Pritom je važno poduzetništvo shvatiti kao način razmišljanja i pristupa projektima i poslovanju.“

Novi ZIP akceleratorski program odvijat će se usporedno sa standardnim startup programom u ZIP-u, a namijenjen je tvrtkama koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja, kako bi im omogućio potpunu posvećenost razvoju projekta, ali i potencijalnu implementaciju, odnosno testiranje, unutar poslovnog sustava Agrokora.

Svaka tvrtka ulaskom u program prima investiciju u iznosu do 100.000 kn. Cilj novog akceleratorskog programa je poticanje učinkovitijeg razvoja proizvoda te njihov izlazak na tržište. Po završetku ili kroz trajanje programa tvrtke koje uspješno lansiraju uslugu ili proizvod imaju mogućnost uspostave poslovne suradnje s tvrtkama iz Agrokor koncerna.

Novi program će se fokusirati na tvrtke iz kategorija:

– e-commerce / mobilno plaćanje
– turizam
/ eventi
– retail / FMCG
(fast moving consumer goods)

„Snažan poduzetnički duh oduvijek je bio vrijednost koju mStart svakodnevno podržava i potiče.  I upravo u tom kontekstu, pozivam sve tvrtke koje su prošle fazu inkubacije, bilo u nekom od inkubatora ili samostalno, da nas kontaktiraju i upoznaju. Vjerujem da ćemo zajedno najkvalitetnije istražiti načine realizacije suradnje i dati priliku najboljim projektima.“ zaključio je Mate Krpan.

Prijave za akceleratorski program moguće su ovdje: http://zipzg.com/prijavi-se/