Mercator S uz pomoć mStarta među prvima u Europi uveo instant plaćanje

mStart u svome poslovanju nastavlja biti posvećen pružanju najboljih i najinovativnijih načina plaćanja na zadovoljstvo svojih klijenata i njihovih kupaca. Tako je od sada na svim prodajnim mjestima Idee, Rode i Mercatora Srbija omogućeno instant plaćanje mobilnim telefonom pomoću aplikacije za mobilno bankarstvo u koje je integriran IPS QR kod NBS.

Kako to funkcionira na prodajnom mjestu  pokazala je gđa. Jorgovanka Tabaković, Guverner Narodne banke Srbije, koja je obavila prvu transakciju instant plaćanja u Mercatoru te je pritom istaknula da ta transakcija predstavlja rezultat jednog od najvećih projekata koje je  NBS ikad provela.

Srbija prva u Europi uvodi instant plaćanje na prodajnim mjestima trgovca. Ovakav vid suvremenog plaćanja predviđen je strateškim planovima Europske centralne banke.

Instant plaćanje je do sada uvedeno samo u Kini i Švedskoj, a za razliku od tih zemalja u kojima jedan isporučitelj  ima monopol na ovu vrstu plaćanja, u Srbiji svaka banka, uz podršku NBS-a,koja ima mbanking može koristiti tu uslugu.

Za kupca to znači da dobiva brzu i efikasnu uslugu jer svoju kupovinu obavlja samo uz pomoć mobilnog telefona u realnom vremenu i bez naknade. S druge strane trgovci ovim načinom plaćanja imaju mogućnost unaprjeđenja poslovnih procesa u svim svojim prodajnim mjestima. Ovo je najsigurnija i najsuvremenija usluga instant plaćanja na mjestu prodaje bez korištenja gotovine i platnih kartica.

Marina Šantek, voditeljica odjela 1POS operacija po završetku  projekta izjavila je:  „Drago nam je da smo svojom tehnologijom omogućili realizaciju instant plaćanja u Mercatoru S. Radi se o inovativnom, jednostavnom i sigurnom načinu plaćanja mobilnim telefonom, koji unosi dodatnu lakoću i komfor za kupce te instant priliv sredstava za trgovca. Preponosna sam na svoj mali tim i bilo je zadovoljstvo raditi na ovako velikom i značajnom projektu. Instant payment Srbija je u produkciji u Mercatoru S i čast nam je da su imali povjerenje u mStart i 1POS rješenje.  Veselimo se novim izazovima.“