DataLab sudjelovao na Forumu podatkovne analitike

Martin Možina, Data Science Lead u DataLabu i glavni Data Scientist u Mercatoru, sudjelovao je kao predavač na Forumu podatkovne analitike u Ljubljani s prezentacijom „Zamke kod implementacije umjetne inteligencije u poslovanju“.


Martin je uvodno sudionike upoznao s radom Fortenova grupa DataLaba – centra izvrsnosti za sve teme vezane uz naprednu analitiku i umjetnu inteligenciju unutar Fortenova grupe te je predstavio jednu od tema na kojima DataLab radi - predviđanja potražnje za voćem i povrćem u Konzumu i Mercatoru, retail kompanijama Fortenova grupe, što je privuklo veliku pažnju prisutnih.


Pojasnio je kako svakodnevna predviđanja za svako prodajno mjesto poboljšavaju korisničko iskustvo smanjivanjem mogućnosti nedostupnosti artikala. Osim toga, smanjuju se i viškovi što je izuzetno važno u sferi održivosti. Prošavši kroz cijeli proces izgradnje i implementacije modela umjetne inteligencije, Martin je naglasio važnost sinergije biznisa i znanosti u izgradnji modela.


»Implementacije modela umjetne inteligencije počinju kvalitetnim podacima i njihovim razumijevanjem. Osim toga, velika pažnja posvećena je izgradnji kvalitetnog tima iz operativnih kompanija Fortenova grupe - mStarta, Konzuma i Mercatora, koji sve to implementira i održava. Ovaj tip programa dugoročan je – moramo sustavno aktivno pratiti kako model radi i nadograđivati ga, jer mogućnosti su neizmjerne.«, zaključuje Možina.



Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500