Highlander Slovenija 2024: mStartovci osvojili Kamniško-Savinjske Alpe 🏞️

Na ovogodišnjem "I feel Slovenia Highlander" događaju, naši mStartovci pokazali su nevjerojatnu izdržljivost, snagu i ljubav prema prirodi! 🌲💪 Ukupno 16 članova tima sudjelovalo je na dvije zahtjevne trase u srcu Kamniško-Savinjskih Alpa. Šestero hrabrih avanturista odvažilo se na 100 km dugu stazu Highlander Hercules, koju su savladali u 5 dana, dok je njih deset krenulo na kraću, ali jednako izazovnu 50 km dugu stazu Highlander Pegasus, prehodavši je u 3 dana.

Luka Gutschy, mStartov voditelj BI odjela, podijelio je svoje doživljaje s Hercules trase: "Ove godine odlučili smo se za 100 km kroz Kamniške Alpe kako bismo uživali u spektakularnim slovenskim pejzažima – i nismo bili razočarani! Pogledi na Alpe, travnjake i šume, te noćno nebo daleko od svjetlosnog zagađenja bili su pravi lijek za dušu. Hlad slovenskih šuma pružio nam je olakšanje od sunca, a svaki uspon i spust, premda izazovni, isplatili su se uz pokoju pauzu i predivan pogled. Ova avantura će mi zauvijek ostati u sjećanju. Posebno bih izdvojio našeg kolegu Matej Đulabić, koji je u najtežim trenucima nesebično pomagao drugim Highlanderovcima noseći im vodu niz stazu kako bi svi sigurno stigli do cilja. Svaka mu čast!"

Na drugoj trasi, i sudionici Pegasusa proveli su tri dana istražujući ljepote Kamniško-Savinjskih Alpi. Lada Kovjanić, glavna specijalistica u mStartovoj Službi razvoja aplikativnih rješenja, opisala nam je svoja iskustva: "Putovanje smo započeli u slikovitom selu Luče, uz rijeku Savinju, te smo u tri dana prehodali 50 km. Popeli smo se na Lepenatku i posjetili Veliku Planinu, jedno od najstarijih pastirskih naselja na 1500 m nadmorske visine. Pogledi su bili fantastični, a na stazi smo se često susretali s pastirima i stadima krava. Najzahtjevniji dio bio je uspon na Krvavec, na 1800 m, s ruksakom težim od 15 kg i 4 litre vode – s obzirom na nedostatak izvora, to nije bio mali izazov. Ipak, priroda i društvo odlične ekipe učinili su ovu avanturu nezaboravnom. Hvala mStartu na prilici da budem dio ove prekrasne priče." ✨

Čestitke svim sudionicima Highlander Adventure Slovenija!


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500