Igor Javor sudjelovao na panelu E-računi u hrvatskom gospodarstvu

Tema digitalizacije dulje je vrijeme u fokusu javnosti, a prošle su je godine sve kompanije i njihovi zaposlenici koji rade od kuće doveli na višu razinu. Digitalizacija danas zahtijeva i podrazumijeva implementaciju velikog dijela poslovnih procesa kroz digitalne kanale, a jedan od tih poslovnih procesa za mikro, male i velike poduzetnike je i izdavanje e-računa. Hrvatska je u tom segmentu iskoračila još prije nekoliko godina.


Upravo ovo je bila tema panel diskusije “E-računi u hrvatskom gospodarstvu” koju je organizirao Poslovni dnevnik i na kojoj su sudjelovali:

  • Andreja Kajtaz, direktorica Sektora komercijalnih digitalnih rješenja Financijske agencije (FINA)
  • Josip Kovačec, savjetnik direktora za prodaju servisa Moj-eRačun
  • Božidar Bajsič, direktor operacija tvrtke Editel
  • Igor Javor, direktor Službe podrške sustavima za upravljanje dokumentima, mStart


Ovom prilikom naš kolega istaknuo je sljedeće:

“Najveći primatelj e-računa od 1. srpnja 2019. je država i tad se sve otkočilo. U B2B svijetu, primjerice u retailu gdje imate velike dobavljače i lance, oni će naći način, ali problem je kada dođe do spoja velikog i malog svijeta, kad veliki surađuju s malim dobavljačima. Sve to polako ide na svoje i država je bila sjajan okidač. Tehnologija je dostupna, više nije skupa i grijeh je to ne koristiti, a mi smo ti koji ih moramo transformirati. Uvođenje elektroničkih računa podrazumijeva preslagivanje dotadašnjih procesa, zbog toga to i jest po definiciji digitalna transformacija. Prednosti i ušteda je niz, a skraćenje procesa odobrenja faktura je mnogim poduzetnicima jedna od glavnih. Iz iskustva znamo da su tzv. ‘quick win’ projekti najbolji pristup ovakvoj transformaciji i zato svojim klijentima savjetujemo da idu malim koracima, a naše ‘Digitalni ured’ rješenje optimalno je za sve klijente bez obzira na njihove potrebe ili veličinu.”


Detaljni izvještaj i video s ovog zanimljivog panela možete pronaći ovdje:

https://www.poslovni.hr/hrvatska/e-racuni-su-higijena-poslovanja-koja-je-nuzna-za-ozbiljnu-digitalnu-transformaciju-4271015

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500