mStart nastavlja s razvojem novih funkcionalnosti PIKA kartica u Mercatoru Slovenija

Od 18. svibnja uspješno je u produkciji projekt PIKA PIN/NFC u Mercatoru Slovenija. Kako bi svojim kupcima doživljaj kupovine učinili što ugodnijim, jednostavnijim i prvenstveno sigurnijim, Pika kartica nadograđena je osobnim identifikacijskim brojem (PIN).


To za sve korisnike zelenih i zlatnih PIKA kartica znači da PIN zamjenjuje dosadašnji način autorizacije potpisom što im pruža veću sigurnost i smanjuje mogućnosti zlouporabe. Inače, PIKA kartica je jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih loyalty kartica u regiji te je kao platna kartica i jedna od prvih kreditnih kartica u Sloveniji i čini 70% kartičnog prometa u Mercatoru. Trenutno je u opticaju preko milijun aktivnih PIKA kartica kojima se ostvari više od 200.000 transakcija dnevno.


Uvođenje PIN-a za autorizaciju plaćanja bio je preduvjet da bi se ostvario i drugi cilj projekta – beskontaktno plaćanje PIKA kartica (NFC) koje je u uvjetima pandemije COVID-19 postalo sve traženije i popularnije. NFC (near-field communication) je tehnologija dijeljenja informacija između dva uređaja koja su fizički blizu i opremljena NFC čipom, u ovom slučaju kartice i POS uređaja, gdje kartica “komunicira” izravno s uređajem šaljući podatke o računu s nekoliko centimetara udaljenosti, umjesto da ih uređaj sam pročita iz čipa ili magnetne trake. Na ovaj način kartica uvijek ostaje u rukama korisnika, što pruža veći osjećaj kontrole i sigurnosti tijekom kupovine. Beskontaktne transakcije bez unošenja PIN-a ograničene su na iznose do 25 eura, dok se svaka veća kupnja dodatno autorizira unosom PIN-a.

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500