mStart prvi implementirao novi Oracle Retail u Konzum BiH i Mercator BiH

mStart, kao vodeći Oracle Retail implementator u regiji, te Oracle Gold Partner, krajem siječnja je dovršio projekte nadogradnje Oracle Retail ERP sustava u Konzumu Sarajevo i Mercatoru BH s postojećeg Releasea OR 13.2.5 na 16.0.1, čime su svojim klijentima osigurali status prve kompanije u Europi koja koristi najnoviju verziju Oracle Retail sustava.




Obje implementacije su odrađene isključivo znanjima i vještinama mStartovih konzultanata, bez direktne uključenosti drugih konzultantskih kompanija.


“Glavni izazov bio je integrirati poslovne zahtjeve specifične za klijente Konzum i Mercator u novu verziju rješenja koja se s tehnološke i poslovne strane uvelike razlikuje od dosadašnje verzije ERP sustava. Postojeća iskustva i znanja u poznavanju Oracle Retail portfolia nadogradili smo vještinama rada na Application Development Framework platformi, poznavanjem Java tehnologijama, te korištenjem uslužno orijentirane integracije Oracle Service Bus. Savladali smo i pred nas postavljen izazov integracije vlastitih maloprodajnih aplikacija u izrazito kompleksni sustav Oracleovih proizvoda, te povezali dosadašnja tehnološki različita aplikativna rješenja u jedan funkcionalni mozaik koja uspješno pokriva sveukupno poslovanje naših klijenata.” izjavila je Želimira Ivček, direktorica Službe podrške Oracle Retail sustavima.


Novom verzijom procesi upravljanja matičnim podacima optimizirani su mogućnostima za masovni unos i obradu podataka o artiklima i nabavnim uvjetima, ubrzanom navigacijom po aplikacijama pod motom „kroz manje clickova do rezultata“, personaliziranim korisničkim sučeljem, kontekstualnim prikazima, te dodatnim opcijama za upravljanje cjenovnom politikom u maloprodaji.


Navedenim projektima se, nakon implementacija Oracle Retaila u Konzum i Velpro u Hrvatskoj, te Konzum i Mercator u Bosni i Hercegovini, nastavljaju mStartove aktivnosti na području sustava za upravljanje maloprodajom, te su već aktivni pregovori s nekoliko vodećih maloprodajnih lanaca za projekte implementacije nove verzije sustava.

Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500