mStartovcima najdraža najizazovnija i najduža ruta od 100km

Ovog puta skoro 20 mStartovaca pokrilo je sve rute na Highlander avanturi – 33km, 55km i njih najviše, čak 10 otisnulo se na najzahtjevniju rutu od 100km. Čestitamo im na ostvarenom cilju i već se sada veselimo novom Highlanderu.


Petra Hajduković, direktorica Službe za analitiku i CRM, koja vikende uglavnom provodi aktivno u prirodi, te je uglavnom i pokretač ovakvih zbivanja, opisala nam je iskustvo hrabre HL100 ekipe: „HL100 ekipa u 5 dana morala je proći veliki dio Velebita, od Zavižana do Starigrada-Paklenice, sa svom opremom „za preživljavanje na planini“ na leđima. Osobno, očekivala sam da će cijela avantura biti zahtjevnija, ali pokazalo se da smo spremni za ovakve izazove, pa i teže. Kako se bližio kraj avanture, sve su glasnija bila pitanja - „kamo ćemo sljedeće godine? Spavanje u šatorima pod otvorenim nebom, vjetroviti Velebit te 100km puta… samo su dio ove avanture u kojoj nema pobjednika. Apsolutno svi koji su nakon 5 dana prošli kroz cilj su pobjednici. U tom trenutku svi žuljevi, bolovi i eventualni problemi nestaju i ostaje samo osjećaj zadovoljstva zbog osobnog uspjeha“.




Ivan Ćosić, voditelj ključnih kupaca u mStartu, drugi je put uspješno savladao turu od 55km: „Često sam na planinama, no ovo iskustvo posebno je po mnogočemu, pa i nekim doista nepredvidivim situacijama. Primjerice, nakon buđenja i izlaska iz šatora zatekao sam bika – čelom u čelo, kako traži hranu po mom smeću ispred šatora. Za dodatan dojam, šator su okružile i divlje krave. U konačnici, ništa se loše nije dogodilo, a ova priča bit će još dugo predmet prepričavanja. Na Highlander se vraćam i sljedeće godine“.


Sanja Živić, specijalist u Odjelu poslovnog izvještavanja prvi put se otisnula na Highlander avanturu: „Sama riječ Velebit u mojim je očima uvijek bila nešto veliko, moćno i tajanstveno. Iza nas je nezaboravno iskustvo puno prekrasnih pogleda, pozitivne energije i prehodanih kilometara. Pokazali smo sami sebi da nije strašno nositi torbe od 15-20 kila po nekoliko sati dnevno kad te po putu prate smijeh, svježi zrak i za nas do sada neotkrivena priroda. Teren je ravniji od Sljemena, a pogledi ljepši od bilo kojeg vidikovca na kojima sam bila dok su šlag na torti ekipa i prijateljstva koja počinju u ovakvim avanturama. Snaga zajedništva davala bi nam sigurnost u nepredvidivim situacijama kao što su jaka bura i susreti s kravama i bikovima“.

Highlander se održavao na Velebitu od 20. do 25. kolovoza 2022., u Parku prirode Sjeverni Velebit i Nacionalnom parku Paklenica.


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500