Ponosni smo što smo dio priče o globalnom uspjehu 🚀

[𝐹𝑜𝑟𝑡𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎 𝑔𝑟𝑢𝑝𝑎 𝑑𝑜𝑏𝑖𝑙𝑎 𝑑𝑣𝑖𝑗𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑡𝑖ž𝑛𝑒 𝐺𝑜𝑜𝑔𝑙𝑒 𝐶𝑙𝑜𝑢𝑑 𝑛𝑎𝑔𝑟𝑎𝑑𝑒]

Na najpoznatijoj Google konferenciji - Google Next 2023 u San Franciscu, Fortenova grupi su uručene dvije nagrade za postignuća u ekosustavu Google Clouda - nagrada u industriji maloprodaje (Retail Industry Customer Award) i nagrada za transformaciju talenata (Talent Transformation Award). Nagrade je u ime Fortenova grupe preuzeo Dragan Mrkajic, direktor za Data & AI strategiju Fortenova grupe i član Uprave mStart plus d.o.o..


Fortenova grupa je tako među velikim brojem korisnika Google Cloud platforme u svijetu prepoznata zbog postignuća u uspješnoj primjeni napredne analitike i umjetne inteligencije u svojim operativnim kompanijama – Konzum Hrvatska, Mercator d.o.o. Slovenija i Mercator-S d.o.o. Srbija, a sve s ciljem razvoja vodećih tehnoloških rješenja u industriji maloprodaje.


"Nagrade „Google Cloud Customer Awards“ prilika su za odavanje priznanja najinovativnijim, tehnički najnaprednijim transformativnim implementacijama clouda u svim industrijama, iz cijelog svijeta, izgrađenima na našoj platformi", rekao je Brian Hall, potpredsjednik marketinga proizvoda i industrije u Google Cloudu. “Želim čestitati Fortenova grupi na osvajanju ove nagrade kojom se pokazuje kao vodeći inovator u industriji.“


Prestižna nagrada za korisnike u maloprodaji svjedoči o izuzetnoj upotrebi Google Cloud tehnologije u predviđanju potražnje za svježim proizvodima, optimizaciji asortimana i maksimiziranju učinkovitosti promotivnih aktivnosti, što na kraju potiče rast i zadovoljstvo kupaca. Naravno, to prati i strateško upravljanje timovima i talentima o čemu svjedoči osvojena nagrada za transformaciju talenata. Priznanje je to za uspješne inicijative usmjerene na rješavanje izazova pri izgradnji svog tima talenata za realizaciju najzahtjevnijih analitičkih rješenja na tržištima srednje i istočne Europe.


„Zahvaljujemo Googleu Cloudu na partnerstvu. Ove nagrade su samo dodatni podstrek za ostvarenje cilja - da nam strojno učenje i umjetna inteligencija osiguraju maksimalnu vrijednost podataka kojima raspolažu sve naše kompanije. Time ćemo značajno povećati brzinu donošenja odluka, brže provjeravati valjanost poslovnih ideja i kao rezultat toga – mijenjati i poboljšavati naše poslovne modele na korist svih naših kupaca“ – komentirao je Fabris Perusko, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.


„Ova postignuća odražavaju zajedničke napore naših maloprodajnih tvrtki i Fortenova grupa DataLab-a u koji smo uspješno regrutirali novi tim data scientista, za uspješnim izlaskom na globalnu scenu. S podacima i umjetnom inteligencijom u središtu našeg poslovanja, uzbuđeni smo zbog onoga što nas čeka, jer nastavljamo pružati inovativna rješenja i oblikovati budućnost. Čestitam cijelom timu.“ - izjavio je Bojan Radlovic, Chief Digital Officer u Fortenova grupi.


Naše kolege dio su tima koji predano radi na rješenjima primjene napredne analitike i umjetne inteligencije. Ponosni smo na njihov uspjeh te od srca svima čestitamo. 💙


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500