Prvi kvartal 2022. obilježen velikim implementacijama

Nevjerojatna je moć prilagodbe koju su pokazali kako mStartovi zaposlenici, tako i partneri u zajedničkom cilju – izgurati projekte do kraja i ne dozvoliti zastoj, usprkos pandemiji. Naime, velike implementacije poput one SAP ERP sustava u Mg Miveli, u potpunosti su odrađene u online formi jer je neposredno nakon početka projekata izbila pandemija, što je zahtijevalo brzi pronalazak novog modela rada. Tako su u kratkom vremenu svi članovi projektnih timova povezani putem dostupnih alata za rad na daljinu. U posljednje dvije godine najmanje je 200 ljudi radilo u sinergiji u online formi, kako mStartovi konzultanti, tako partneri i korisnici.



„Pomaknuli smo granice između kvartova, gradova i država jer smo paralelno radili u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Razina motivacije je bila nevjerojatna, jednako kao i međusobna solidarnost – do tada potpuni neznanci su se međusobno bodrili i pomagali“ kaže Emin Subašić, direktor Službe poslovnih informacijskih rješenja u mStartu.

Implementacija SAP ERP sustava u Mg Miveli izvršena je s ciljem ujednačavanja i standardizacije poslovnih procesa u Grupi pića, odnosno kompanijama Jamnica plus d.o.o., Sarajevski Kiseljak d.o.o. i Mg Mivela d.o.o., čime se u još većoj mjeri doprinijelo boljem i učinkovitijem poslovanju tih kompanija.

Projekt je realiziran zajedničkom suradnjom SAP konzultanata kompanija mStart plus, mStart Business Solutions iz Srbije i B4B te IT-a i ključnih korisnika iz Jamnice koji su svojim angažmanom, iskustvom i znanjem značajno doprinijeli tome da njihove kolegice i kolege iz Mg Mivele prelazak na novi sustav za upravljanje poslovnim procesima dočekaju spremni i uz minimalne rizike.

SAP tim broji osamdesetak kolega iz Zagreba, Pazina, Beograda, Zrenjanina i Niša. Zanimljivo je da se upravo tijekom velikih projekata mStart timu pridružio jedan cijeli konzultantski tim iz Pazina. Ti su stručnjaci do tad surađivali s mStartom, a kompaniju su odabrali kao novo, stabilno okruženje u kojem će nastaviti sa svojim ekpertnim radom u velikim implementacijama. Ujedno, tijekom projekata, mStart je aktivno zapošljavao na svim lokacijama, stvarajući tako novu generaciju stručnjaka za budućnost kompanije. Osim zapošljavanja, cijelo vrijeme su stvarana nova kolektivna znanja, koja su se uspješno prenosila i dijelila unutar tima i s partnerima.

Predsjednik Uprave mStarta Mate Krpan pojašnjava kako su mStartova specijalnost upravo veliki projekti implementacije vodećih IT rješenja, kao i razvoj modula i funkcionalnosti za specifične potrebe klijenata. „Iznimno sam zahvalan korisnicima i partnerima na odličnoj suradnji na ovim velikim i kompleksnim projektima, kao i cijelom mStart timu. Pokazali smo snagu naše organizacije, razumijevanje poslovanja korisnika i brzu mogućnost prilagodbe. Naime, gotovo preko noći sve projektne aktivnosti zbog pandemije su trebale preći u online formu u čemu smo uspjeli bez zastoja na implementacijama, čiji je uspješan završetak obilježio početak godine“ – rekao je Krpan.

Neke kolege se do sada nisu uživo upoznali, a neki su počeli s formalnim i neformalnim druženjima. „Ono što nas osobito veseli je činjenica da se naš tim i dalje širi kako bi naša usluga ostala prvoklasna i beskompromisna. Vjerujemo da će se i naši novi kolege brzo uklopiti i želimo im toplu dobrodošlicu“ – kažu u mStartu.


Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500