Sretan Dan žena

Slavimo žene svaki dan, što i ne čudi jer u mStartu ima čak 41% pripadnica nježnijeg spola, a rastemo i dalje. Za ovaj Dan žena odlučili smo popričati s kolegicom Majom Razvalić, voditeljicom Odjela Service Deska, koja ima zanimljivu poslovnu priču i puno uspješnog preplitanja privatnog i poslovnog.

Maja je počela raditi na kiosku pa postala referent za prodajna mjesta, prešla recepciju, administraciju u kadrovskoj…, ali sve se uvijek nekako vrtjelo oko rada s ljudima, koji ju uvijek iznova inspiriraju i pokreću.


Tvoji počeci karijere u mStartu?

Prešla sam u mStart dok je Service Desk bio u nastajanju, bile smo nas 3 kolegice i jedan kolega.

Dogodilo se puno promjena, novih projekata, neki novi sistem rada i moj prvi porodiljni (koji se pretvorio u dva). Vratila sam se nakon dvije i pol godine i nekako nastavila s poslom kao da nije prošlo toliko vremena i uskoro bila postavljena za koordinatora podrške, potom voditelja jednog velikog projekta i raznih drugih „posebnih zadataka“. Kažu da sam to sve odrađivala kako treba i sve je počelo poprimati jedan super koncept, barem meni…


Najdojmljiviji trenutak u karijeri?

Uskoro nakon unapređenja ostala sam trudna (opet) i taman sam tražila sastanak s nadređenim i ljudskim resursima da im to priopćim i da nekako vidimo što i kako dalje, no preduhitrili su me i pozvali da mi ponude poziciju voditelja odjela. Neovisno o tome što sam rekla da sam trudna i da razmisle o toj ponudi, isti dan sam dobila poziv da su sigurni i da sam ja taj izbor.

Meni je to poticaj da uvijek dam maksimum od sebe i nekako vidim da me poslodavac primjećuje, vidi i cijeni moj trud i rad.


Jedan Majin radni dan… (u nekoliko rečenica)

Ono što je važno je da mi je svaki dan drugačiji, bilo iz home officea ili ureda, radimo s dosta korisnika, a i odjel broji 15 zaposlenih. Dosta se bavim e-mailovima, znam biti dosta na telefonu s drugim odjelima, korisnicima i kolegama. Ima „tabličarenja“, organizacije poslova, smjena, kontrola kvalitete rada i edukacija… svega pomalo. Društvena sam i mozak mi većinu dana radi 100 na sat pa ništa od toga ne doživljavam kao preveliki pritisak.


Osjećaš li razliku između žena i muškaraca obzirom da radiš u IT kompaniji?

Ne, IT svijet više nije isključivo muški svijet, a to se može vidjeti i u mStartu gdje je svake godine muško-ženski omjer sve bliži. Direktorske, voditeljske i specijalističke pozicije nisu rezervirane samo za muškarce i to se vidi u svim odjelima tako da ne osjećam baš nikakvu razliku po tom pitanju.


I za kraj, poruka kolegicama…

Dakle, poruka mladim kolegicama ili onima koje se premišljaju oko posla i obitelji – to stvarno ide skupa u mStartu. Imam vremena biti i 100% mama, kao i zaposlena žena koja se može apsolutno posvetiti poslu i dati u svakom segmentu sve od sebe.



Zainteresirani ste za naša rješenja?

Naša lokacija

Slavonska avenija 11a HR-10000 Zagreb Croatia

Kontakt centar

Slobodno nas kontaktirajte +385 1 2372 500