APIS IT

Više od 50 godina Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. – APIS IT d.o.o., pruža strateške, stručne i provedbene usluge javnom sektoru Republike Hrvatske u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava po principima umrežene i korisnički usmjerene uprave. Poslovni zahtjevi i zahtjevi sigurnosti nadrasli su postojeći ITSM sustav, te je tvrtka krenula u potragu za kvalitetnim rješenjem koje će joj omogućiti stabilan rast i poslovanje vlastitoga IT-a.

APIS IT je odabrao BMC Remedy za rješenje koje će mu osigurati stabilnu platformu za ITIL® procese koje trenutno koristi, te za sve procese koje u budućnosti planira implementirati. Osim toga bilo je potrebno povezati BMC Remedy rješenje sa nizom drugih rješenja koja se koriste interno u APIS IT, te migrirati podatke iz stare ITSM aplikacije.

APIS IT je iskustvo sa mStartom okarakterizirao u nekoliko kategorija:

  • Stručnost – poznavanje BMC Remedy, ITSM procesa i poznavanje ostalih tehnologija koje se koriste u APIS IT-u
  • Iskustvo – nužno za razumijevanje zahtjeva i dizajn sustava
  • Sistematičnost – za svaku implementaciju: detaljna analiza definiranih procesa, prijedlog dizajna, razvoj u nižoj okolini, testiranje, produkcija
  • Pouzdanost i kvaliteta isporuka

Finalna potvrda implementacije je i uspješno završeno neovisno penetracijsko sigurnosno testiranje, čime se osigurava sigurnost APIS IT infrastrukture.

APIS IT je već krenuo u modeliranje IT usluga, čime se osigurava središnji repozitorij svih IT komponenti i njihovih veza (CMDB), kao temelj zaanalizu utjecaja promjena i donošenje informiranih odluka o kupnji nove IT opreme.